niedziela, 3 marca 2013

Przepis na białe trufle

Witamy Was bardzo serdecznie i wylewnie w następnym odcinku z cyklu 'Papierowy Globus'! Dzisiaj przedstawimy przepis na białe trufle. Propozycja dla tych, którzy nie posiadają piekarnika (jak my), ale chcą przyrządzić sobie coś słodkiego. Przepis szybki, łatwy, tani i przyjemny. 

BIAŁE TRUFLE
2 białe czekolady (200g)
1/4 śmietanki kremówki 36%
wiórki kokosowe
płatki migdałowe
cukier puder

Do rondelka włożyć połamaną czekoladę i wlać śmietankę. Mieszać do czasu aż czekolada się roztopi i połączy ze śmietanką. Powstałą masę ostudzić i wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Następnie z masy formować kuleczki o dowolnej wielkości i obtaczać je w wiórkach lub płatkach bądź w cukrze pudrze. Gotowe trufle ponownie wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. 

Poniżej przedstawiamy Wam naszą wersje (zrobiłyśmy w wiórkach kokosowych)



SMACZNEGO!
Do następnego razu.

1 komentarz:

  1. Wyglądają świetnie i jeszcze nie są drogie... W sam raz dla mnie:) Nie mogę się doczekać aż wypróbuję^^

    OdpowiedzUsuń