BIAŁE TRUFLE
2 białe czekolady (200g)
1/4 śmietanki kremówki 36%
wiórki kokosowe
płatki migdałowe
cukier puder
Do rondelka włożyć połamaną czekoladę i wlać śmietankę. Mieszać do czasu aż czekolada się roztopi i połączy ze śmietanką. Powstałą masę ostudzić i wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Następnie z masy formować kuleczki o dowolnej wielkości i obtaczać je w wiórkach lub płatkach bądź w cukrze pudrze. Gotowe trufle ponownie wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę.
Poniżej przedstawiamy Wam naszą wersje (zrobiłyśmy w wiórkach kokosowych)
SMACZNEGO!
Do następnego razu.
Wyglądają świetnie i jeszcze nie są drogie... W sam raz dla mnie:) Nie mogę się doczekać aż wypróbuję^^
OdpowiedzUsuń