niedziela, 10 marca 2013

Omlet z warzywami

Pochmurne dni wróciły, ale na naszym talerzu wiosna trwa w najlepsze! Dzisiaj przedstawimy Wam przepis na omlet z warzywami. Niechaj wiosna zagości też u Was! ;)

OMLET Z WARZYWAMI
2 jajka
łyżka zimnej wody
sól, pieprz
1-2 łyżki masła
mała puszka kukurydzy
mała czerwona papryka
pieczarki
cebula
2 ząbki czosnku
pomidory w puszce


Paprykę pokroić w kostkę, pieczarki obrać, umyć i pokroić w plasterki. Odcedzić kukurydzę. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę (lub drobno posiekać) i przesmażyć na małym ogniu. Następnie dodać pieczarki i smażyć kilka minut. Dołożyć paprykę i kukurydzę, po chwili dodać pomidory i całość dusić jeszcze przez ok. 5 minut. Przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Przygotować omlet: jajka roztrzepać dodając łyżkę zimnej wody, sól i pieprz. Wlać na rozgrzane na patelni masło. Omleta smażyć na dość dużym ogniu, gdy brzegi się zetną podważyć je łopatką. Gdy omlet będzie gotowy przełożyć na talerz i podać z warzywami. Et voila!
BON APPETIT!










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz