CIASTO 3 BIT:
duża paczka herbatników (350g)
masa krówkowa
gorzka czekolada (100g)
śmietana kremówka 36%
składniki na budyń:
3 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
125g masła
4 łyżki mąki ziemniaczanej
5 łyżek mąki pszennej
4 jajka
Małą blachę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie na dnie ułożyć warstwę herbatników. Podgrzać masę krówkową i rozsmarować ją na herbatnikach. Ułożyć na niej kolejną warstwę herbatników, następnie przygotować budyń. Zagotować 2 szklanki mleka z masłem i cukrem. Szklankę mleka, która została zmiksować z mąką i jajkami, następnie wlać do gorącego mleka. Gotować chwilę, energicznie mieszając, aż masa zgęstnieje. Gorący budyń wylać na herbatniki i przykryć kolejną ich warstwą. Gdy budyń wystygnie, włożyć ciasto do lodówki, do czasu, aż herbatniki zmiękną. Po tym czasie wyjąć je z lodówki. Kremówkę ubić, pod koniec ubijania dodając łyżkę cukru. Wyłożyć ją na ciasto i posypać potartą czekoladą.
Gotowe!
Bob też ma ochotę :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz